Herfstschikking 2019

Een sfeervolle avond.....
.... Was het.
Fransje legde stap voor stap uit hoe het herfststuk opgebouwd werd. De "boomstam" werd gemaakt van gaas en bananenblad. Hierin werd een lekvrij bakje met oasis geplaatst waar het uiteindelijke stuk met herfstmateriaal op gemaakt werd. Het stuk blijft lang houdbaar doordat de materialen mooi indrogen.
Alle deelnemers ging met een mooi stuk naar huis!
Bedankt Fransje! ¬≠

Fietstocht 2019

De fietstocht is dit jaar georganiseerd door Ida en Piet Baxmeier. Voor het bestuur is het best wel spannend hoe de nieuwe opzet door de G&B leden wordt ervaren. Dit jaar zijn we een halve dag op pad geweest, best handig als je op zaterdag ook nog je boodschappen moet doen.
We hebben leuke tuinen bezocht met zeer enthousiaste eigenaren. Het was een gezellige middag en de deelnemers hebben weer genoten van de tuinen en het afsluitende diner.

Op pad met onze G&B kraam

"de eetbare tuin"
Dit was het thema van onze kraam tijdens de zonnige kunstmarkt op 21 mei 2018 in de Harry van de Laar tuin in Boskoop.

Het was een groot succes; we kregen veel complimenten dat de kraam er zo aantrekkelijk uit zag en er werd veel en vaak geproefd van onze lekkere hapjes. We hadden potten vol met kiemgroenten en lieten dat proeven op een toastje met houmous of kruidenkaas. Het zag er geweldig uit en we konden uitleggen hoe het thuis te kweken is. Verder stond er pesto gemaakt van rucola waar belangstellenden van konden proeven. Het recept kon mee naar huis.

Ook stonden er vazen vol met eetbare bermbloemen, zoals fluitekruid, vloerbloesem, vergeetmijnietjes , vrouwenmantel, bloemen van smeerwortel en klaverbloemen.
Als kers op de taart hebben zich bij onze kraam 9 nieuwe leden aangemeld, waarvan 7 personen lid worden van de afdeling Boskoop.
Door een lot in te vullen, konden ge√Įnteresseerden een regenton winnen. De winnaar heeft inmiddels de ton thuis ontvangen.
Al met al een hele gezellige en waardevolle dag!

Woensdag 30 mei mochten we namens Groei & Bloei Boskoop een regenton afgeven bij mevr. Nooij uit Alphen. Zij heeft deze gewonnen bij de verloting, die werd gehouden bij tuincentrum Sonneveld en de Kunst en Groenmarkt in Boskoop .  Wij wensen haar heel veel tuinplezier toe met deze mooie ton.