Boskoop

De expositie ‘Toveren met blad’

Op dinsdag 31 januari gaat het museum weer open en natuurlijk hopen we u daar te ontmoeten.

De expositie ‘Toveren met blad’ met prachtige ecoprints van Elly Nederpeld gaat dan haar laatste twee weken in. Als u nieuwsgierig bent naar deze vrij nieuwe techniek, moet u beslist nog komen kijken. Nelly maakt een pakketje van om en om bladeren en papier. Dit pakketje wordt een paar uur gekookt in een weckpan en daarna een nacht te drogen gelegd. De bladeren laten door het koken hun pigmenten achter op het papier, meestal met een verrassend resultaat. Als de afdrukken gedroogd en gestreken zijn, gaat ze met de naaimachine aan de slag en gebruikt ze ze in haar prachtige wanddoeken. Het resultaat is een origineel kunstwerk.

Naast ecoprinten is Elly Nederpeld vaardig met de punchmachine. Punchmachine? Hij ziet eruit als een kleine naaimachine, maar zonder draad. Op stof wordt een lapje met behulp van vijf kleine naalden met weerhaakjes vastgeprikt op een stoffen ondergrond. Net als bij de verwerking van de ecoprinten ontstaat er dankzij het artistieke oog van Elly een fascinerend geheel.

Nieuwsgierig geworden? Vrijdag 3 en zaterdag 4 februari neemt zij haar punchmachine mee naar het museum, zodat u kunt zien hoe ze werkt en wat het resultaat is.

De expositie ‘Toveren met blad’ sluit 11 februari 2023.

Meer info: www.boomkwekerijmuseum.nl