Boskoop

Expositie en demonstratie botanisch tekenen

Groen van hier  expositie van nov 12 2023 - feb 02 2024

In deze expositie maakt u kennis met het werk van Eline Hoogendijk, een bekende en gewaardeerde botanisch tekenaar. Met pen en inkt tekent zij voor de Hortus Botanicus in Leiden de wetenschappelijke platen van orchideeën uit Zuidoost-Azië. Toen Koningin Máxima in 2013 de Hortus Botanicus in Leiden bezocht ter ere van de opening van de nieuwe tropische plantenkas, bood Eline haar een aquarel aan met de naar haar genoemde orchidee (Chelonistele maximae-reginae). In 2014 ontwierp zij voor PTT Post een serie postzegels met afbeeldingen van orchideeën.

In de expositie ‘Groen van hier’ toont zij tekeningen, aquarellen, olieverfschilderijen en plateel. Haar inspiratie haalde zij uit planten die in en rond Boskoop te vinden zijn of afkomstig zijn uit de historische kwekerij van het museum.  Ook laat zij werk zien van enkele van haar cursisten

.

Tekent u graag? Houdt u van de natuur? U kunt deze twee interesses combineren in de kunst van het botanisch tekenen. Dat dat niet zomaar een plant of bloem natekenen is, laat botanisch kunstenaar Eline Hoogendijk op zondag 26 november, 10 december en 21 januari zien in het Boomkwekerijmuseum. Zij zal van half twee tot vier aanwezig zijn om de finesses van deze kunst te demonstreren.