Boskoop

De mooiste voortuinen in Boskoop

De Commissie "Mooi Boskoop" is een onderdeel van Groei&Bloei Boskoop en bestaat uit een aantal enthousiaste keurmeesters die alle tuinen in de gemeente Boskoop (zichtbaar vanaf de openbare weg) in alle seizoenen beoordelen.
Er wordt gekeken naar het ontwerp en de staat van onderhoud in alle seizoenen. Per jaar worden de tuinen 3 keer bekeken, in het voorjaar, de zomer en de herfst. De tuinen die er in alle seizoenen prachtig (onderhouden) bijliggen, dingen mee naar de prijs voor de "mooiste voortuin in Boskoop. Begin november worden de prijswinnende tuinen bekend gemaakt tijdens de eindavond "Mooi Boskoop".

De commissie heeft tot doel om tuinbezitters te stimuleren om kritisch naar hun tuin te kijken wat uiteindelijk moet resulteren in een dorp dat steeds aantrekkelijker wordt.

60 ste jubileum

Dit jaar (2019) bestaat de commissie "Mooi Boskoop" 60 jaar. Om dit te vieren zijn er dit jaar 3 momenten waarop er prijzen worden toegekend aan de mooiste voortuinen in Boskoop. 
De eerste prijzenslag was op 11 mei waarbij de mooiste  lente-tuinen werden geëerd. Voor de 3 categorieen (grootte van de tuin) werden een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.  Opvallend was dat de winnaars dit jaar niet alleen pensionada's waren, maar er ook een aantal jonge tuinbezitters in de prijzen vielen.

De zomerprijzen werden uitgereikt op 27 juni.Volgens voorzitter Dick Nieuwesteeg lagen de punten aantallen erg dicht bij elkaar, zodat een jury het eindoordeel moest vellen.
Bijzonder was dat er ook enkele gemeenschappelijke tuinen in de prijzen zijn gevallen (tandartsenpraktijk aan de Bosweg en Appartementen complex aan de A.P van Neslaan).

Verrassenderwijs waren er bij de Herfst-winnaars een aantal tuinen die nog niet zo lang geleden door de bezitters aardig op de schop zijn genomen of nieuw aangelegd.

De eindavond op vrijdag 8 november in ‘De Loods’ krijgt uiteraard een feestelijk tintje.