Boskoop

Lezing over Singelpark Leiden

Er was veel belangstelling voor de lezing over bomen in het singelpark te Leiden. We hadden een "volle bak".
De spreekster, Dr. Rinny Kooi, plantkundig adviseur van de gemeente Leiden, vertelde over bijzondere bomen in het singelpark. Waaronder eeuwen oude bomen in de Hortus. Middels foto's van bijzondere exemplaren heeft ze ons meegenomen langs parken die onderdeel uitmaken van het singelpark. Een wandeling langs de bijna 6 km lange route is beslist een aanrader.


leden voor leden avond

Na een pauze van een jaar kon de "leden voor ledenavond" weer plaatsvinden. Er waren voldoende presentaties aangemeld
Ook dit jaar was de techniek weer in handen van Nico Uitenbroek. Er waren 5 presentaties over zeer verschillende onderwerpe.
De avond werd geopend met een presentatie over de prachtige natuur van IJsland (Marianne Heij), gevolgd door een presentatie met foto's van mooie en bijzonder cultivars (Herman Schoenmaker), een reisverslag van de treinreis  (Trans Siberie Express) van Moskow naar China (Dick de Bruijn).
Na de pauze werden foto's getoond van Arboretum de nieuwe Ooster, in Amsterdam.Dirt is een begraafplaats in Amsterdam waar vele bekende nederlanders zijn begraven.  Een parkachtige omgeving met vele (oude) bomen (Stef Groenleer) en de avond werd afgesloten met een presentatie over prachtige tuinen in frankrijk, Spanje door Nico Uitenbroek. Al met al was het weer een gezellige avond met mooie plaatjes.