Boskoop

Workshop Paasschikking

Bij aankomst bij de Groengroep stonden op de tafels alle ingredienten voor de (bloemen) Paastaart al uitgestald. De verse bloemen stonden in emmers water op ons te wachten. Eerst een bak koffie of thee, en daarna gingen we aan de slag aan de slag.
Als eerste liet Mia zien hoe je nu eigenlijk oase moet weken in water. Een emmer vullen met water en de oase er bovenop leggen. En deze NOOIT onderwater duwen. De oase vult zich dan vanonderaf vanzelf met water. En als het naar beneden zinkt, dan is het vol. Binnen een minuut was het voor elkaar.
Dan de oase bekleden met mos, dan een vogelnestje vouwen met wilgentakken of fruittakken en deze om de oase leggen. Witte roosjes, annemonen, en blauwe druifjes  worden in de oase geprikt en met groene takjes werd de open ruimte opgevuld totdat er geen oase meer zichtbaar was. Om het nog meer in Paassfeer te brengen waren er kwartel eitjes die je kon toevoegen. Het was een gezellige bedoeling, en Mia en Mijam waren er om te helpen als het even niet wilde lukken. Aan het eind van de avond was er een grote variateit aan bloemstukken te bewonderen. Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoeveel verschillende bloemstukken er zijn gemaakt. Dank aan Mia en Mirjam voor het organiseren van deze workshop.