Boskoop
bekijk online
NieuwsFLITS

2023-10 d.d. 5 november

17 november, Eindavond Mooi Boskoop

Wat zijn dit jaar de mooiste voortuinen van Boskoop?
Zoals elk jaar hebben de keurmeesters van Mooi Boskoop de voortuinen, zichtbaar vanaf de openbare weg, in 3 seizoenen beoordeeld.
Op deze eindavond zullen de prijzen worden toegekend. Via een foto-presentatie worden de mooiste prijswinnende tuinen van Boskoop aan u getoond.
Deze avond geeft de heer Willemstein (hovenier) een lezing over natuurvriendelijk tuinieren en worden de keurmeesters bedankt voor hun inzet. Na afloop staat er voor iedere deelnemer een leuke tuinplant klaar en is er nog tijd voor een drankje, u aangeboden door de commissie Mooi Boskoop. (zie ook onze website).

Vrijdagavond 17 november:  Open PoortParklaan 1b, Boskoop‎. Vanaf 19:30 u inloop met koffie/thee, aanvang om  20.00 uur.


21 november- Najaarslezing: De klimaatbestendige tuin


Lezing door Stef Groenleer.
Het zal u niet ontgaan zijn dat het klimaat verandert. Het wordt warmer en met pieken ontzettend heet. Ook zijn er langere periodes van droogte en periodes met veel te veel neerslag. Het weer wordt merkbaar extremer, ook in je eigen tuin is dat merkbaar. 

Door je tuin groener te maken, kun je ervoor zorgen dat je tegen gevolgen van klimaatverandering beter bestand bent. De juiste bodembedekking helpt om de aarde vochtiger te houden in periodes van droogte. In periodes van wateroverlast zorgt een groene tuin ervoor dat veel regenwater kan weglopen in de grond (zie ook onze website).

Dinsdagavond  21 oktober in MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop, vanaf 19:30 u inloop met koffie/thee, aanvang om  20.00 uur.,


Noteer vast in uw agenda

Kerstschikking – 11 december 2023
Wij verzorgen het groen/bessentakken en de oasis , u neemt mee een schaal/bakje en andere accessoires. U kunt zich al aanmelden.