Boskoop

Lezing; de klimaatbestendige tuin

Afdeling:

Boskoop

Datum:

21-11-2023


Kosten:

€ €5,-

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

MFC de Plataan
Snijdelwijklaan 2
2771 SX Boskoop

Route

Door je tuin groener te maken, kun je ervoor zorgen dat je tegen de gevolgen van klimaatverandering beter bestand bent.

Meer info:

Het zal u niet ontgaan zijn dat het klimaat verandert. Het wordt warmer en met pieken ontzettend heet. Ook zijn er langere periodes van droogte en periodes met veel te veel neerslag. Het weer wordt merkbaar extremer, ook in je eigen tuin is dat merkbaar. De ene plant bezwijkt door de droogte, de andere verdwijnt door te veel water. Dat zorgt voor verstoring van het evenwicht en de samenhang in de tuin.
Door je tuin groener te maken, kun je ervoor zorgen dat je tegen de gevolgen van klimaatverandering beter bestand bent. Ook gevelgroen of een groen dak helpt. Een groene tuin werkt verkoelend in periodes van hitte. De juiste bodembedekking helpt om de aarde vochtiger te houden in periodes van droogte. In periodes van wateroverlast zorgt een groene tuin ervoor dat veel regenwater kan weglopen in de grond.
Door je tuin op de juiste manier in te richten help je mee om het klimaat in je eigen tuin en de omgeving te verbeteren. Er zijn veel dingen die je kan doen om je tuin klimaatbestendig in te richten. Zoals tegels vervangen door half verharding. Plant bomen om schaduw te geven waardoor de temperatuur merkbaar lager wordt. Vang regenwater op om potten en kuipen van water te voorzien. Verbeter de biodiversiteit waardoor het ecologisch evenwicht in de tuin wordt verbeterd. Met elkaar zoeken we deze avond naar oplossingen om het veranderende klimaat het hoofd te bieden.

• Datum: Dinsdag 21 november 2023, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur
• Locatie: MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop
• Kosten: Gratis voor leden, voor introducés/niet leden is het €5,-
• Aanmelden: Voor deze avond hoeft u zich niet aan te melden
• Contactpersoon: Stef Groenleer en Marianne Heij