Boskoop
bekijk online
NieuwsFLITS

2023-3 d.d. 5 maart

 

Voorjaarslezing: Wandelen in het Singelpark in Leiden

Dinsdag 14 maart 2023, MFC de Plataan, inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Locatie: MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop.

Rond de binnenstad van Leiden ligt sinds 1659 een ruim zes kilometer lange singel. Met op de vestingwallen en bolwerken, parels zoals de Hortus Botanicus en de Oude Sterrenwacht, eeuwenoude begraafplaatsen, stadsmolens en stoere industriële monumenten. Zij vormen samen het singelpark. Het singelpark laat prachtig zien hoe inwoners en gemeente samen een ambitieus plan voor de stad realiseren.

De lezing wordt verzorgd door Dr. Rinny Kooi, plantkundig adviseur van de gemeente Leiden aangaande het Singelpark. Als bioloog weet ze alles van karakteristieke bomen, spannende struikengroepen en plantencollages.


Noteer vast in uw agenda

Workshop macrofotografie – zaterdag 22 april 2023

Hanging basket vullen – maandag avond 24 april 2023

Meer informatie en aanmeldingformulieren op onze website


Appeltern Plantenfestijn

Groei & Bloei gaat participeren in het nieuwe Plantenfestijn van Appeltern op 24 en 25 juni.  Een weekend waarbij het plantenrijk van De Tuinen van Appeltern en planten van gespecialiseerde kwekers centraal staan. Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!.

Tijdens het Plantenfestijn zijn er verschillende manieren waarop Groei & Bloei  zich zal presenteren. Het G&B Tiny House van de Floriade 2022 staat in een mooi aangelegde tuin en wordt op zaterdag 24 juni officieel geopend. In de grote kas wordt op beide dagen door bekende arrangeurs een bloemschikdemonstratie gegeven om bezoekers te inspireren wat je allemaal met bloemen kunt doen. Er is een Tiny Garden Kruiwagen Challenge, met kleine tuintjes gemaakt in een kruiwagen. En een Team Challenge Bloem; op plekken, waar fraaie stellages, bakken, bomen en ornamenten staan, worden door teams bloemen arrangementen gemaaakt. Meer informatie volgt.