Boskoop
bekijk online
NieuwsFLITS

2022-09 d.d. 18 september


Rondleiding in de acertuin

Een deel van de kwekerij Esveld bestaat uit een esdoornpark, het Aceretum, waarin het merendeel van de esdoorns is te zien. De collectie is interessant tijdens de maanden mei en juni, als het jonge blad ontwikkeld is. Maar ook in oktober is de tuin prachtig, de herfstkleuren zijn dikwijls spectaculair, afhankelijk van de weersomstandigheden. 
Zaterdag 1 oktober krijgen we een rondleiding door deze acertuin. Om 11:00 uur verzamelen op de parkeerplaats bij van Esveld. svp aanmelden via de website.


Bloemschikken najaar

We maken een prachtige herfsttaart van het moois dat de herfst ons te bieden heeft.
Donderdagavond 6 oktober 2022 van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden en meer info

Boomkwekerijmuseum is gewoon open

De ramen van het huisje zijn dichtgeplakt omdat de buitenmuren van de boomkwekerswoning ge├»mpregneerd moeten worden. Als alles volgend plan verloopt, zal de woning vanaf 20 september weer te bezichtigen zijn. Maar het overige gedeelte van het museum is gewoon geopend. Tijdens de werkzaamheden in de woning geldt uiteraard een aangepast tarief.   www.boomkwekerijmuseum.nl

 


Noteer vast in uw agenda

Onze activiteiten van de laatste maanden van 2022

  • 25 oktober- een nieuwe activiteit; voor de eerste keer houden we een pubquiz . De vragen hebben (uiteraard) allen betrekking op groen gerelateerde feiten.
  • 16 november - lezing over bloembollen over de hele wereld in hun natuurlijke omgeving
  • 18 november - eindavond Mooi Boskoop
  • 12 december -  bloemschikken Kerst

Meer info op onze website. Je kan je al aanmelden voor deze activiteiten.