Boskoop
bekijk online
NieuwsFLITS

2022-06 d.d. 21 mei

Excursie Weleda tuin in Zoetermeer op woensdagochtend 25 mei 

Ga met ons mee naar deze prachtige tuin, waarvan de planten gebruik worden in producten voor lichaamsverzorging.
Lees meer en meldt u zich aan


Ken uw kweker: Ronald Roos B.V. op zaterdagochtend 4 juni

Kwekerij Roos bv is specialist in het produceren van visueel aantrekkelijke sierheesters . 
Het bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring en is uitgegroeid tot marktleider in de productie van Hibiscus syriacus in diverse soorten en maten.
Lees meer en meldt u zich aan: 


Bezoek de Gardinista 25-29 mei

Zoals jullie weten vindt de tweede editie het groenfestival Gardenista plaats van 25 t/m 29 mei op historische buitenplaats ‘Den Alerdinck’ in Laag Zuthem bij Zwolle.  
Er is daar een grote tent waar de leden daar op vertoon van hun pasje een aardigheidje kunnen ophalen.
Kijk hier voor meer informatie en tickets: https://gardenista.nl 


Algemene ledenvergadering Groei & Bloei - afd. Boskoop, 28 juni

Op dinsdagavond 28 juni om 20.00 uur is onze jaarvergadering in de Plataan, naast de verenigingszaken is er ook een interessante lezing van Margareth Hop over Plantenveredeling en waar onze tuinplanten vandaag komen. Leuk als u hierbij aanwezig kunt zijn. De leden krijgen via de mail de jaarstukken toegestuurd.


Fietstocht op zaterdagmiddag 2 juli

Afgelopen jaar was het een groot succes met de nieuwe formule. We gaan in groepjes van 6 personen een leuke tocht fietsen van ca. 18 km richting Hazerswoude en bezoeken 4 prachtige tuinen.
Onderweg koffie met cake , een borrel en na afloop kun u aansluiten bij het diner dat dit keer bij Herman en Thea Geers is. Lees meer en meldt u zich aan: 


Busreis naar Noord-Holland 23 juli

3 maal is scheepsrecht! Dit jaar gaan we eindelijk onze tuinenreis naar Noord Holland maken!  We gaan 3 prachtige tuinen en een kwekerij bezoeken. Terug in Boskoop kunt u kiezen of u de dag gezellig en lekker af wilt sluiten met een gezamenlijk diner. We gaan dat doen bij Alex en Saskia Laurier bij de “Moestuin” aan het Reijerskoop. Lees meer en meldt u zich aan:  


Tijdelijke expositie ‘Van graaf naar robot in 800 jaar’"

In het boomkwekerijmuseum  wordt de ambtsketen van burgemeester tentoongesteld. Lise, dochter van de maker juwelier Hendrik Colpa, heeft de keten opgepoetst  en geeft uitleg over de betekenis van de verschillende schakels. In een andere vitrine deelt Lise met de bezoeker haar passie voor scherven van aardewerk, porselein en glas. 
Gebruik deze unieke kans om de burgemeestersketen te zien en maak kennis met de passie en het bijzondere werk van Lise Colpa! de tentoonstelling is te zien tot en met 29 oktober 2022 en heeft extra opening op Hemelvaartsdag en pinkstermaandag van 12.00 – 16.00 uur.  Meer info: www.boomkwekerijmuseum.nl