Bekijk online
Afdeling  Boskoop

NieuwsFLITS 2019-06 d.d. 30 mei

Ga mee met onze Tuinenreis

We willen nog eens nadrukkelijk onze tuinenreis op 15 juni aanstaande bij u aanbevelen.
De reis gaat naar de Betuwe, we bezoeken onder meer “De tuinen van Demen” een herhaling uit het jaar 2009. De eigenaars hebben dit voorjaar een lezing bij ons in Boskoop gehouden. Behalve deze tuin staan er nog 2 tuinen op het programma en een tuin met verkooppunt waar planten te koop worden aangeboden. Voor de lunch nemen we ons eigen lunchpakket mee, voor drinken daarbij wordt gezorgd. De dag wordt afgesloten met een diner in Nuland.
Uitgebreide informatie over de tuinen die we gaan bezoeken vindt U in de agenda op de website

De kosten bedragen € 75.- p.p. voor leden of € 85.- voor niet leden. Aanmeldingen kunt u doen via onze website   ‘Aanmeldingsformulieren' of telefonisch bij Hans van Veen, 0172-213607 of 0653 934 965. Ook kunt u het inschrijfgeld ad € 20.- overmaken op bankrek. NL67 ABNA 0512 0261 73 t.n.v. KMPT Boskoop.

Sommigen hebben zich via de website ingeschreven zonder dat ze een bevestiging hebben terug ontvangen. Mocht dat bij u ook zijn gebeurd neem dan a.u.b. contact op met Hans van Veen.

Tuinen bij Kolster B.V. op 6 juni 2019

Dit jaar starten we met een nieuwe activiteit in de vorm van het “tuinen” dat al jarenlang gedaan wordt door de studieclubs voor boomkwekers in Boskoop. We hebben 4 kwekers bereid gevonden ons op hun kwekerij te ontvangen. Daar zullen zij u van alles vertellen over het productieproces en het sortiment dat zij kweken.

De eerste kweker, die we op donderdagavond 6 juni gaan bezoeken, is Kolster B.V.
De specialiteit van Kolster zijn nieuwe soorten die veelal geschikt zijn om snijtakken van te oogsten en vaste planten voor snijbloemen.

In de Opens external link in new windowagenda vindt U meer informatie en de link naar de aanmeldingsformulieren.

Groen- & Kunstmarkt

Elk jaar vindt op tweede Pinksterdag (10 juni 2019) de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats.  Ook dit jaar zijn wij aanwezig met onze kraam in de Sortimentstuin Harry van de Laar. In onze prachtige tuin kunnen bezoekers genieten van de omgeving terwijl ze langs de kraampjes met kunst en planten lopen en inspiratie opdoen. Op het terrein is theeschenkerij ‘de Proeftuin’ gevestigd, waar bezoekers terecht kunnen voor koffie, thee, gebak en lunch.

Zomertentoonstelling Boomkwekerijmuseum

Van 17 mei t/m 12 oktober kunt u zien hoe de natuur wordt beïnvloed door de klimaatverandering.
Maak kennis met planten die zich kunnen aanpassen aan zowel hittepieken als plensbuien.
Opens internal link in current windowLees meer.

Noteer vast in uw agenda

Donderdag 4 juli: Tuinen bij André van Zoest

Zaterdag 13 juli; Fietstocht