Bekijk online
Afdeling  Boskoop
Nieuwsbrief

NieuwsFLITS 2018-11 d.d. 4 november

vrijdagavond  9 november ; Eindavond Mooi Boskoop 

Een aantal keer per jaar gaan de keurmeesters van de commissie Mooi Boskoop op pad om Boskoopse tuinen te beoordelen. Zij keuren tuinen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn en die tuinen, die het hele jaar rond prachtig verzorgd en aangelegd zijn, komen in aanmerking voor de titel   “Mooiste tuin van Boskoop”.
Deze avond worden de winnende tuinen uit de verschillende categorieën bekend gemaakt.

Naast de prijsuitreikingen is er deze avond een interessant programma samengesteld met o.a. een lezing / fotopresentaties.  De details van deze activiteit en het programma van deze avond vindt U in onze agenda.

dinsdagavond 13 november; Lezing door Geert Borgonje over tuinen in Duitsland.

Deze digitale lezing gaat over een aantal van de vele tuinen die in Duitsland te vinden zijn. Het zijn particuliere tuinen, botanische tuinen en bv. tuinen die door de EEG in het leven zijn geroepen zoals in Saarland “Garten ohne Grenzen” , in  Rheinland- Pfalz, en een paar over de grens in Frankrijk.

De tuinen zijn bezocht van het voorjaar, bv. Rhododendron tuinen in het noorden van Duitsland, tot in de herfst, tuinen in Thuringen. Het is een zeer kleurrijke lezing met veel verschillende onderdelen die in de tuinen aanwezig kunnen zijn, als veel één jarigen, vaste planten en houtige gewassen.  lees meer

 

noteer vast in uw agenda

- 17 december, workshop Kerstdecoratie, aanmelden vóór 14 december

Meer over deze activiteiten is na te lezen in de agenda op de website.

Informatie