Op 27 mei 2018 is Wim overleden.

Tijdens zijn jarenlange lidmaatschap van onze vereniging heeft hij ons met zijn enthousiasme laten delen in alles wat groeit en bloeit. Wim is 15 jaar onze voorzitter geweest, van 1984 tot 1999. Hij wist vele Boskopers te enthousiasmeren voor het lidmaatschap van de KMTP-Groei & Bloei afdeling Boskoop. Zo steeg het ledental tijdens zijn voorzitterschap in 1984 van 250 leden naar 320 leden in 1999!

In 1994 was het 120 jarig bestaan van KMPT, ter gelegenheid hiervan heeft de vereniging een grote inzending verzorgd op de Rhododendron en Azalea Show in de beurshal in Boskoop. uiteraard was de inbreng van Wim heel groot. Het hoofdbestuur van de KMTP was bij deze show aanwezig.

Toen de vereniging het 125 jarig bestaan vierde heeft Wim bedacht om daar iets extra feestelijks aan toe te voegen. Er kwam een showtuin op het Neuf kavel, er werd een prachtige tuin ingericht die vrij toegankelijk was met tal van tuinkamers. De tuin was geopend van april  t/m juli 1998. Door plaatselijke hoveniers en de tuinbouwscholen werd de tuin aangelegd.

Wim heeft tijdens zijn voorzitterschap met veel verve leiding gegeven aan het Bestuur en heeft veel initiatieven ontplooid voor geslaagde leden bijeenkomsten en excursies!! Vooral de excursies waren onvergetelijk waren zoals:

• Zeeland, Sequoiahof in Vlake, Slot Baarland.
  • Limburg, bijzondere coniferencollectie van Wiel Linssen in Baexem, Familie van Well in Helenaveen met een grote collectie kuipplanten, schittrende tuin.
  • Gelderland, Ampie Bouw in ’t Harde met een schitterende tuin waarin de bergen van Zwitserland waren nagemaakt.
  • En zo waren er nog veel meer mooie en bijzondere uitstapjes

Mede door de grote betrokkenheid van Wim zijn heel veel geslaagde activiteiten door onze vereniging georganseerd. We hebben veel aan hem te danken.

Bestuur Groei & Bloei
Afdeling Boskoop