Bekijk online
Afdeling  Boskoop
Nieuwsbrief

NieuwsFLITS 2018-8 d.d. 23 juni

Voor onderstaande activiteiten zijn nog plaatsen beschikbaar en daarom willen we ze nog even onder uw aandacht brengen. Kunnen we U nog overhalen om mee te gaan?   
We hopen u te kunnen ontmoeten op (één van) deze activiteiten. Met vriendelijke groet, het bestuur van Groei&Bloei afdeling Boskoop.

Busreis

Zaterdag 30 juni gaat de busreis naar Noord-Brabant waar we 4 prachtige tuinen zullen bezoeken namelijk: 

  • De Dijkgaerd in Kaatsheuvel: de tuin, is door de jaren heen  gegroeid tot een respectabele afmeting van ca. 5000 m2. In de Dijkgaerd vindt u diverse intieme tuinkamers op kleur die worden afgewisseld met ruime gazons. Een romantische rozentuin met prieel, een bijzondere groene tuin, een grote vijver en een fraaie moestuin.
  • De Rakelhoeve in Middelbeers: De gemengde borders zijn in ronde vormen aangelegd. Opvallend is de enorme iep als middelpunt van de tuin. Er is een grote moestuin, waarin naast de vele bessenstruiken allerlei soorten groenten staan. Alles in perfecte staat van onderhoud. Oppervlakte: 8.000 m2
  • Tuin aan’t Boord in Nuenen: Vanaf het terras ziet men de borders op kleur, met als blikvanger een Quercus Palustris.Lopende langs de grassentuin ziet men een mooie Catalpa, waaronder Polistichem etiferum. Vervolgens loopt men door een laantje Parrotia Persica "Vanessa" en ziet men de mediterrane tuin met warmteminnende planten. Daarachter ligt een formele tuin met als centraal punt een grote strakke vijver. Een groente en fruittuin maken het compleet. In 2006 is er een moderne Japanse tuin aangelegd, ontworpen door Herman Spijker. De tuin heeft een oppervlakte van 6.500 m2
  • De tuin van tuinarchitect Fons Linders, eveneens in Nuenen:  Fons Linders is een ware tuinkunstenaar. Je hoeft hem maar één keer te zien en je vergeet ‘m nooit meer. Uniek zijn ook de door hem ontworpen tuinen. Verrassend, stijlvol en altijd in harmonie met de omgeving. In de afgelopen 38 jaar heeft hij zijn bedrijf uitgebouwd tot een bloeiende onderneming die met trots het keurmerk ‘Tophovenier’ voert.  Wij gaan een bezoek brengen aan zijn privé tuin! Een unieke belevenis, want deze tuin is normaalgesproken niet open voor bezoekers.  

Wanneer:   zaterdag 30 juni.
Door wie    Anneke Mulder en Mia Dijkstra.
Waar:        om 8.00 uur vertrek vanaf de parkeerplaats aan de A.P. van Neslaan, Boskoop.
Meenemen: lunchpakket.
Prijs:          €70,- voor leden van GroeienBloei / €80.- voor niet-leden, inclusief koffie of thee met iets lekkers in de tuinen en een diner in “de Watermolen van Opwetten” om de dag af te sluiten.

Opgeven:    Omdat de excursie al volgende weekend zal plaatsvinden kunt u voor aanmelden/betalen het beste even contact opnemen met Opens window for sending emailHans van Veen 

Fietstocht

Deze dagexcursie per fiets brengt ons bij 3 of 4 tuinen waarvan de eigenaren enthousiast vertellen over hun tuin en hobby. In iedere tuin is ruim voldoende tijd om rond te kijken, een praatje te maken of een kopje thee/ koffie te nuttigen. We fietsen in een rustig tempo en de afstanden zijn niet heel groot.

De dag wordt afgesloten met een drankje en U kunt aansluitend (facultatief) deelnemen aan  een gezamenlijke (warme) maaltijd. Het is dit jaar de laatste keer dat Jan en Fina dit organiseren, we sluiten dan ook af met een BBQ bij hen op het bedrijf.

  • Zaterdag 14 juli om 9:00 uur verzamelen op het parkeerterrein aan de Parklaan, naast het NS station
  • Kosten: fietsen:  €10 en voor het diner na afloop : €15.
  • Aanmelden: bij Cock en graag vermelding of u wel/niet deelneemt aan het diner.
  • Contact persoon: Cock Verkade;   Opens window for sending emailcock.verkade@casema.nl  T: 0172 - 213477
  • Zelf uw lunch meebrengen.

noteer vast in uw agenda

- zaterdag 15 september- Excursie naar de (historische) druivenkwekerij Sonnehoeck.
    lees meer in de Opens external link in new windowagenda op onze website.  

 

Informatie