Bekijk online
Afdeling  Boskoop

NieuwsFLITS 2018-7 d.d. 30 mei

Biologische kruidenkwekerij

Ga met ons mee kijken op de biologische kruidenkwekerij van Evert en Sandra Schouten.
Op donderdagavond 7 juni bezoeken we hun bedrijf en krijgen een rondleiding van Evert waarbij hij verteld over hun manier van werken en hij ons de kracht van zijn kruiden laat proeven. Uiteraard kunt u ook kruidenplanten kopen.
De aanmeldingstermijn voor de excursie is verlengd t/m 3 juni en u kunt zich opgeven bij Thea Geers
Opens window for sending emailhermangeers(at)planet.nl      Opens external link in new windowmeer informatie.

Busreis

Zaterdag 30 juni gaat de busreis naar Noord-Brabant waar we 4 prachtige tuinen zullen bezoeken.
In deOpens external link in new window agenda op de website kunt u de details van deze reis terugvinden met een beschrijving van de tuinen. Eén van de tuinen is normaal gesproken niet open voor bezoekers, een extra reden dus om mee te gaan.

Onze busreis wordt door onze leden altijd zeer gewaardeerd. Want wat is nu makkelijker dan U te laten rijden naar mooie tuinen in andere provinciën.  Met elkaar genieten, ideeën opdoen en luisteren naar de inspirerende verhalen van de eigenaars. De dag sluiten we af met een diner in "de watermolen van Opwetten".

Bent U nog nooit meegeweest met een busreis van G&B Boskoop, probeer het dan eens en ervaar hoe leuk en gezellig zo'n dag is. Er zijn nog voldoende plaatsen vrij in de bus.

De kosten lijken misschien wat hoog, maar realiseert u zich dat bij de prijs zijn inbegrepen het diner,  koffie/thee met wat lekkers in de tuinen en de entree tot de tuinen.
Het enige dat U hoeft mee te nemen is uw eigen lunchpakket.

Plant & Eter

Tijdelijke expositie van 18 mei tot en met 27 oktober 2018 in het boomkwekerijmuseum

De expositie ‘Plant & eter’ toont wat planten nodig hebben om te groeien en bloeien. U maakt kennis met diverse planteneters, zult genieten van de prachtige en leerzame maquette van een voedselpark en zich verbazen over het grote aantal eetbare planten. U kunt zich laten inspireren door een met diverse planten gedekte tafel.
Kijk voor meer informatie op de website van het museum.  Opens external link in new window www.boomkwekerijmuseum.nl

Nieuws uit onze G&B kraam

Al twee keer zijn we met onze informatie kraam aanwezig geweest op (groene) evenementen. We willen onze vereniging onder de aandacht van een groter publiek brengen en hopen hierdoor nieuwe leden aan te trekken. Onze inspanningen waren niet tevergeefs....... totaal 25 nieuwe G&B leden !
Opens internal link in current windowlees het verslag op de website.

In memoriam

Met een droefheid hebben we kennis genomen van het overlijden van ons erelid en oud-voorzitter,
Wim van Nierop. Wim was gepassioneerd kweker en wist daarmee onze leden te inspireren.

Zijn creatieve initiatieven en vakkennis maakte dat de vereniging floreerde tijdens zijn voorzitterschap. We zullen hem missen.

noteer vast in uw agenda

- zaterdag 14 juli- Fietstocht in de omgeving van Boskoop. Je kan je al aanmelden via de website.

In de Opens external link in new windowagenda op onze website worden alle activiteiten uitgebreid beschreven. Hier vindt u belangrijke informatie over onze activiteiten.

Wilt U deelnemen aan een activiteit, dan kunt u zich nu al aanmelden mbv het aanmeldingsformulier.