Bekijk online
Afdeling  Boskoop

NieuwsFLITS 2018-6 d.d. 27 april

natuurwandeling met IVN gids

Zaterdag 28 april ervaar de Lente explosie aan het zwarte pad.

Beleef de lente dicht bij huis. Op zaterdag 28 april gaat de natuurwandeling met IVN gidsen van start op Natuurtuin de Veenmol, Zwarte Pad 1, Boskoop.  Op de natuurtuin bezoeken we de fruithoek, de kruidentuin en het plantenkraambed. Via het heempad wandelen we via de omringdijk (Linnaeuskade) richting kinderboerderij de Contactweide voor een koffiestop. Op de terugweg via het Zwarte Pad bezoeken we bijenidylle Blonksloot en nemen we een kijkje in het nieuw te ontwikkelen gebied Schoolakkerbos. De wandeling is gratis en eindigt rond 12.30 uur terug bij de Veenmol.

Tip van de gids: verrekijker of foto toestel meenemen kan het lentegevoel vergroten en vastleggen.
Info: Hans van Dam, tel.0172-214775 of via: Opens window for sending emailjanny(at)countrygazette.nl
Kijk ook eens op: ivn.nl/alphenaandenrijn en facebook.com/ivn.alphenaandenrijn

(hangende) bloemenmand maken

In deze workshop kan je een (eigen) mand of hanging basket vullen met een kleurrijke sortering planten van kwekerij Zevenhoven. Annemarie Hoppenbrouwer brengt ons tijdens de rondleiding op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in nieuwe soorten planten. Voor vragen en advies kunt u terecht bij de personeelsleden.
Datum: maandagavond 7 mei, aanvang: 19:30 uur. We treffen elkaar bij kwekerij Zevenhoven. De aanmelding loopt tot 30 april.  Opens internal link in current windowLees meer.

gezocht: bijzondere tuinplanten

De Commissie “Mooi Boskoop” wil in 2018 aandacht schenken aan bijzondere en onbekende planten.
Heeft u in de voor- of achtertuin een prachtige of bijzondere plant of boom? Meld het dan aan Herman Schoemaker (tel. 214021). Hij komt dan naar u toe om foto’s te maken. Misschien wordt het bij elkaar een hele serie waarvan we dan een plant (of boom) van het jaar kunnen kiezen.

tuinmarkt

Op zaterdag 12 mei is er van 10.00 tot 14.00 uur een Tuinmarkt op het terrein van Volkstuinvereniging Ridderspoor 1 in Alphen a/d Rijn. Er zijn tuinplanten en stekjes te koop en op de ruiltafel kunnen planten en tuinartikelen worden geruild. Verder zijn er zaden, vijverplanten, (groente)planten, brokanten ect. Huisgemaakte artikelen voor een leuk prijsje zoals o.a. jam, fotokaarten, tuindecoraties, woondecoraties gebruikte tuinboeken.
Freek Gubler speelt op zijn accordeon en er zijn verschillende proeverijen. Er is gratis koffie en thee en er worden verse pannenkoeken gebakken.  Wil jezelf iets verkopen, reserveer dan een kraam of tafel. Informatie www.vtv-ridderspoor.nl  of www.alphen.groei.nl  Telefoon 742179.

Uitgebreide informatie vindt u op de Opens external link in new windowwebsite van G&B Alphen.

noteer vast in uw agenda

- Excursie naar kruidenkwekerij Schouten op donderdag 7 juni.
- Busreis naar prachtige tuinen in Noord-Brabant op zaterdag 30 juni.

In de Opens external link in new windowagenda op onze website worden alle activiteiten uitgebreid beschreven. Hier vindt U alle benodigde informatie.
Wilt U deelnemen aan een activiteit, dan kunt u zich al aanmelden mbv het aanmeldingsformulier.