Groentips & Groeninfo

15 september; de eetbare plantenmiddag

Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop toont opnieuw zijn hart voor groen en cultuur!

15 september organiseren het museum en Plantentuin Esveld een eetbare-plantenmiddag. Het museum nodigt u uit uw favoriete recept te laten zien, het staat u vrij te maken wat u wil. Vergeet niet het recept mee te nemen, liefst in veelvoud om uit te kunnen delen. De enige voorwaarde is dat in het recept eetbare planten zijn verwerkt. U kunt denken aan een lekkere salade, een heerlijke jam of pesto, een appeltaart met de Schone van Boskoop erin, frisse vruchtendrankjes, groenten enzovoort. In het museum kunt u van elkaars lekkernijen proeven en eventueel het recept ervan krijgen. Uiteraard kunt u de tijdelijke expositie ‘Plant & eter’ zowel binnen als buiten bezoeken.

Plaats: Boomkwekerijmuseum, Reijerskoop 52-54, Boskoop
Aanmelden: info@boomkwekerijmuseum.nl of 0172-217756
Tijd: 13.00 uur - 15.00 uur

Aansluitend is er een rondleiding over Plantentuin Esveld waarin ook het accent zal liggen op eetbare planten.
Plaats: Plantentuin Esveld, Rijneveld 72, Boskoop
Aanmelden: (alleen als u uitsluitend de Plantentuin bezoekt) info(at)esveld.nl of 0172-213289
Aanvang: ± 15.15 uur

U kunt deelnemen aan beide of aan één van de activiteiten.

18 september een lezing over eetbare planten

18 september geeft Gert Fortgens een lezing over eetbare planten. De heer Fortgens is directeur/hortulanus van Stichting Arboretrum Trompenburg in Rotterdam en een boeiend spreker. Al vanaf 1820 legt Trompenburg zich toe op producten uit eigen tuin. Dit najaar wordt in het oudste deel van de botanische tuin een voedselbos geopend met als doel bezoekers te laten ervaren dat planten niet alleen mooi, maar ook lekker kunnen zijn. Ditzelfde onderwerp is het thema van de tijdelijke expositie ‘Plant & eter’ waarin op attractieve en aanschouwelijke wijze ook aandacht aan eetbare gewassen wordt geschonken. Uiteraard bent u deze avond in de gelegenheid deze tentoonstelling binnen en buiten te bezoeken.

Plaats: Boomkwekerijmuseum, Reijerskoop 52-54, Boskoop

Aanmelden: info(at)boomkwekerijmuseum.nl of 0172-217756

Aanvang lezing: 19.30 uur

Prijs: museumkaarthouders, sponsoren en vrienden gratis, overige deelnemers 2,50 € inclusief kopje koffie of thee.  Groei&Bloei leden hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart Groei en Bloei vrij entree hebben op de 18e.

Tijdelijke tentoonstellingen

Tijdelijke expositie Plant&eter van
18 mei tot en met 27 oktober 2018

Zonder groene planten is er geen leven op aarde! Bijna alles wat kruipt, loopt of vliegt is direct of indirect van ze afhankelijk. Alle leven is verbonden met en afhankelijk van elkaar.

De expositie ‘Plant & eter’ toont wat planten nodig hebben om te groeien en bloeien. U maakt kennis met diverse planteneters, zult genieten van de prachtige en leerzame maquette van een voedselpark en zich verbazen over het grote aantal eetbare planten. U kunt zich laten inspireren door een met diverse planten gedekte tafel. Ook in de museumkwekerij staan vele eetbare gewassen.
Voor deze expositie is samengewerkt met 10 botanische en historische tuinen en het Openluchtmuseum in Arnhem.
De expositie loopt van 18 mei tot en met 27 oktober 2018.

Opens external link in new windowwww.boomkwekerijmuseum.nl

herfstbladeren
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876