Groentips & Groeninfo

Uitdaging.

U weet het natuurlijk al. In januari bestaan wij, als afdeling Boskoop van Groei en Bloei, 140 jaar. Ter ere van dit heugelijke feit organiseren we samen met het Boomkwekerijmuseum, een tentoonstelling die op 16 januari zal worden geopend.
Een onderdeel hiervan is een zaden tentoonstelling onder de naam “Zaad anders bekeken” en daar ligt een uitdaging voor Marianne en mij.
Natuurlijk ga ik hier niet verklappen wat u allemaal te zien krijgt, dat moet u zelf gaan bekijken, maar het is de moeite waard dat kan ik u beloven.
Het kost ons heel veel tijd en energie maar we krijgen er ook veel voor terug. Niet alleen hebben we veel “feedback” via het Boomkwekerijmuseum zelf, maar ook andere musea werken graag mee.
Ik verbaas me er keer op keer over hoe vriendelijk we worden ontvangen en hoeveel hulp we krijgen. Of het nu een medewerker van de Hortus in Leiden, het Saet en Kruyt museum in Andijk of van Trompenburg is, allemaal zijn ze reuze enthousiast en overstelpen ons met goede raad en niet minder belangrijk, met mooie items die we tentoon kunnen stellen.
Het wereldje blijkt redelijk klein, iedereen kent elkaar en weet wat iemand anders in bezit heeft. Zo worden we via de één naar de ander doorverwezen en dat opent deuren voor ons.
Armen vol voorwerpen en handen vol zaden hebben we al verzameld en ideeën genoeg om 2 tentoonstellingen in te richten. We moeten kiezen en hierin zullen we zeker laten meespelen dat het ook voor kinderen een leuke tentoonstelling moet worden.
Zoals al gezegd, het kost ons heel veel inzet en we hopen te worden beloond met een groot aantal bezoekers. U komt toch ook?

Jeanette.

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST