Groentips & Groeninfo

Op stap.

Zaterdag was het dan weer zover. Onze jaarlijkse bustocht, een dagje snoepen en smullen van andermans tuinen. Natuurlijk waren de Boskoopse open tuinen van de week ervoor ook super maar dit zijn, wat mij betreft, de echte profi`s, zij staan garant voor een heerlijk dagje uit.
Bij elke tuin weer een andere insteek en het brengt me aan het twijfelen. Jos de Koeijer bijvoorbeeld met zijn Sequoiahof, een prachtig rommeltje met van alles en nog wat en dan denk ik, doe ik niet te moeilijk? Ik zit soms uren te plannen, bloeiwijze, bladvorm, kleur en bloeitijd, alles moet bij mij toch enigszins kloppen. Zo`n tuin is óók fantastisch en nou ja, dat onkruidje dat zie je dan gewoon niet.
In de tuin van Kees Jacobse “Just wa`k wou” sta ik even te praten met de mevrouw die de koffie schenkt. “Veel werk hè, zo`n tuin” zeg ik, als niet zo`n originele binnenkomer. “ Valt wel mee hoor” zegt ze “Kees is een snelle werker, hij is er echt niet hele dagen mee bezig”. Dat blijkt ook uit de verzameling schilderijen die in de voormalige garage hangt. Ik kijk er van op. Ben ik dan echt zo`n verschrikkelijke piet lut? Natuurlijk is het des te leuker, om dan rond te kijken in de tuin van iemand die daar duidelijk anders over denkt.
Nee, ik ben meer het type voor de tuin van de fam. Geysels. Een mooie opbouw met groepen stevige planten en een rustig ontwerp, daar ga ik voor. Gelukkig maar, dat niet iedereen er hetzelfde over denkt, toch? Ik blijf liever plannen, dan ben ik ook in de winter nog lekker met de tuin bezig.
Een hele fijne zomer toegewenst.

Jeanette.

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST