Groentips & Groeninfo

Paris, je t`aime.

Samen een paar dagen er tussenuit. “ Waar wil je heen” vraagt mijn dochter. Aarzelend zeg ik dat ik graag weer naar Parijs wil ( voor de zoveelste keer).
Prima zegt ze, het is jouw feestje en zo rijden we dan een paar weken later naar het zuiden.
Natuurlijk blijft, als plantjesgek, ook hier mijn blik gericht op groen. Nu is er in Parijs, als je goed oplet, heel veel groen. Er zijn veel prachtige parken en een mooie botanische tuin in het hartje van de stad en naast de terrasjes, de boetiekjes en de bezienswaardigheden vind je op de boulevards overal schitterende bomen.
En dan die Parijzenaren zelf, er zijn er duidelijk veel die groene vingers hebben.
Sommige balkons zijn ware tuinen en op de daken van flats en huizen zie je overal pruiken van groen. Waar ik altijd even langs ga is de plantenwinkel tegenover de beroemde boekenstalletjes vlak bij het Louvre. Van alles kun je daar kopen, olijfbomen, rododendrons, geraniums, noem het maar op. Mooie planten daar is niks op aan te merken, maar de prijzen die rijzen de pan uit. Je betaald er € 3.90 voor een geranium. Des te meer bewondering heb ik dan ook voor de gemeente die in de parken enorme hoeveelheden bollen en andere planten zet. Wat een kostenpost moet dat zijn.
Een nieuwe ontdekking is het park van Bercy, met een educatietuin voor de jeugd, een mini wijngaard en prachtige borders. Steeds weer valt het ook op dat je toch een stukje zuidelijker bent. De Ceanothus die in mijn tuin, tot mijn grote verdriet, ieder jaar bevriest groeit hier anderhalve meter hoog.
Nee, Parijs is echt fantastisch en heel erg groen, dus zodra ik de kans krijg ga ik snel weer eens terug.
Paris, je reviens.

Jeanette

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST