Groentips & Groeninfo

Brrrrrrr !!

 “Maart roert zijn staart” zegt het spreekwoord maar dit jaar heeft maart wel een hele lange staart volgens mij. Ik ben heel enthousiast begonnen met het snoeien van de rozen tijdens die paar mooie dagen eerder deze maand. Voor mijn gevoel is dat al weer heel lang geleden en nu liggen alle tuin klussen weer stil.
De primula`s en de krokussen staan er maar zielig bij, liever gezegd ze liggen en ook de narcissen buigen hun kopjes tot op de grond door de harde wind uit het oosten.
Aan de andere kant van het huis in de luwte is gelukkig meer te beleven. Daar staan de kleinere Tête à Tête narcisjes. Zij houden dapper stand in deze barre tijden en zo is er toch nog een vrolijke noot tussen al dat bruin.
Ook de Malus “Beni chi dori” ( wat volgens mij vrij vertaald uit het italiaans zoiets betekend als “een rijk bezit”) komt heel aarzelend met zijn felle fuchsia-kleurige bloemetjes tevoorschijn. Nu maar hopen dat het weer niet opnieuw harder gaat vriezen `s nachts.
De enigen die zich niets aantrekken van al dat natuurgeweld zijn mijn favoriete cyclaampjes ( Cyclamen coum). Ze bloeien dat het een lieve lust is en ieder jaar zijn er meer. Omdat ik een echte fan ben, staat ook de Cyclamen hederifolium in mijn tuin. De bloemen zijn hetzelfde als bij de coum, maar in plaats van rond, heeft het blad de vorm van klimop en deze soort bloeit in het najaar. Ze houden voor mij de herinnering levend aan de heerlijke vakanties in Zwitserland waar ze nog in de natuur te vinden zijn.
Met die gedachte in mijn achterhoofd kom ik dan ook deze koude periode wel door en hoop dat april ons warmer weer gaat brengen zodat ik weer lekker kan tuinieren.


                                                                                     Jeanette Hoogendam

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST