Groentips & Groeninfo

Bijna voorjaar.

Daar staan ze dan in mijn vensterbank.  De kweekbakjes met bloemenzaad, bonen, meloenen, tomaten en nog veel meer van die “probeersels”. Ik word altijd zo hebberig van al die zakjes bij het tuincentrum en ieder jaar laat ik me weer verleiden om zelfs de meest moeilijke planten te zaaien, want oh wat zijn ze toch mooi.

Die hoge blauwe riddersporen ( Delphinium Belladonna Volkerfrieden) bijvoorbeeld die jaar na jaar mislukken of die prachtige blauwe papavers (Meconopsis Betonicifolia) die het in Engeland wel en hier zelden of nooit willen doen.

Misschien heb ik nu meer geluk, want anders dan in voorgaande jaren heb ik nu een kas ( hoera) en ben ik dus nog meer geneigd om van alles en nog wat te proberen. Als het allemaal gaat groeien heb ik niet eens plek genoeg, maar ik droom van een kas vol komkommers, tomaten en andere groenten. Ook in de tuin zou ik graag willen beginnen. Overal komen bollen boven de grond, ze zijn nog een beetje verstopt onder alle afgestorven planten maar ik vind het nog te vroeg om op te ruimen. Je weet het maar nooit met het weer.

Nog even doorbijten en de laatste koude dagen trotseren, maar dan gaat het echte tuinseizoen weer beginnen en natuurlijk zal dat weer gepaard gaan met de nodige ups en downs. Te droog, te nat, te warm, te koud, het is natuurlijk altijd wat, maar ondanks dat hoop ik dat we dit jaar weer veel plezier zullen beleven aan onze tuin.

Jeanette Hoogendam

meer

 

 

 

17
Sep
Plumeria: een kostbaar bezit - Blik op de Tuin no. 919
11
Sep
TOMATENOOGST