Boskoop

Foto-expositie van Wim Heuvelman

Bomen over foto’s 

De expositie loopt van 01-11-2019 tot 11-01-2020
Wim Heuvelman is een vertrouwd gezicht in Boskoop. Zijn winkel ‘Opdrachtfoto’ aan de Zijde en sinds een paar jaar in de Koninginneweg is ruim 44 jaar een begrip. Wie heeft er vroeger niet de fotorolletjes van zijn vakantie, van feestjes, van zijn kinderen enz. naartoe gebracht of er pasfoto’s laten maken?

Al meer dan 57 jaar maakt hij als professioneel fotograaf foto’s in opdracht: van bruidsparen, jubilarissen en bedrijfsfeesten, maar ook van huizen, interieurs en schilderijen.  Daarnaast maakt hij vrije foto’s van uiteenlopende onderwerpen als bakstenen, bomen, eiken meubelen, schakelkasten en grasdrogers. Bekend zijn zijn bewegingsfoto’s. Geïnspireerd door bekende fotografen als Sanne Sanness en Alfred Stieglitz maakt hij vanaf 1965 kunstzinnige, “bewogen” foto’s. Ook Boskoop is een terugkerend thema in zijn werk. En vanwege de aard van het museum ontbreken natuurlijk ook zijn natuurfoto’s niet.

De overzichtsexpositie van Wim Heuvelman is een ode aan de man die bijna 45 jaar dé fotograaf van Boskoop was, maar na december stopt met zijn winkel en professionele activiteiten.